- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Domaine Weinbach Smaaktype Droog, vol, tamelijk krachtig en met iets van restzoet. Druivenras Gewürztraminer Regio / streek Elzas Land Frankrijk Oogst 2017 Serveertemperatuur 10 tot 12°C Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst. Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Helder bleek stro geel met toets van groen in de kleur. In de neus aroma's van gekonfijte grapefruit, kruiden, jasmijn en rozen. In het smaakpalet limoen, geel steenfruit, lychees, iets van restzoet en een vleug van botrytis. Een afdronk die redelijk complex is en met gemiddelde zuren.Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt op de perfecte rijpheid. In de vinificatiekelder vindt er na een uiterst langzame en voorzichtige persing van de druiven, een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op oude zeer grote eikenhouten foeders. Hierin blijven de wijnen zeker tot juni of juli om de fermentatie langzaam af te bouwen om op deze manier authenticiteit en complexiteit maximaal tot uiting te laten komen. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften. .Culinair Advies
Gerookte wilde zalm, kalfsvlees in roomsaus, zachte grijpte kazen als Munster, Maroilles en Epoisses, en niet al te pittige gerechten uit de Marokkaanse, Indiase, Thaise en Chinese keuken.Wijnhuis
Aan de voet van de beroemde grand cru Schlossberg ligt, omringd door druivenstokken en rozen, het in 1612 opgerichte Domaine Weinbach. Het waren capucijner monniken die hier de wijnbouw voortzetten. (Wijngaarden zijn er hier al zeker sinds 890.) De wijngaard die om het wijnbedrijf ligt heet dan ook Clos des Capucins. Domaine Weinbach werkte al jaren gecertificeerd biologisch voordat het in 2010 ook gecertificeerd biologischdynamische druiventeelt ging bedrijven: de meest pure vorm van wijnbouw. In totaal worden er 30 hectare wijngaarden bewerkt, in hoogte variërend van 180 tot 400 meter boven de zeespiegel. In het semicontinentale klimaat met zijn lange, zonnige herfst ontwikkelen de druiven hun complexe en verfijnde aroma’s. De geologische diversiteit zorgt ervoor dat de hier verbouwde druivenrassen hun unieke eigenschappen maximaal kunnen ontwikkelen. De mooie Elzaswijnen van dit wijnbedrijf worden in de hele wereld geprezen om hun uitmuntende kwaliteit. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Druivenras
Gewürztraminer
In de boeken komen we de naam ‘gewürztraminer’ voor het eerst tegen in 1827. Naar alle waarschijnlijkheid is dit ras ontstaan in Pfalz, een wijnregio in Duitsland. Tegenwoordig worden er nog steeds mooie, Duitse Gewürztraminers gemaakt, voornamelijk in Pfalz, Baden en Rheinhessen. Maar de grootste aanplant staat inmiddels in de Franse Elzas. Hier behoort gewurztraminer – in de Elzas zonder umlaut – tot de edele druivenrassen. Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews