- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Domaine Weinbach Smaaktype Droog, halfvol, puur, intens, subtiel kruidig en aromatisch. Druivenras Gewürztraminer, Pinot Gris Regio / streek Elzas Land Frankrijk Oogst 2019 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 12 tot 14°C Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst. Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Licht oranjegeel van kleur. In de neus aroma’s van roze grapefruit, mandarijnschil abrikozen, rijpe peer en wilde rozen. In het smaakpalet tonen van verveine, geel steenfruit, citroengras, rozenbottels en een subtiele hint van gember en kinine, die gepaard gaan met een lange, licht droge, mineralige afdronk met zachte zuren.Vinificatie
De druiven van MFO afkomstig van de grand cru wijngaard Furstentum. De druiventrossen worden zeer selectief bij optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder laat men de trossen na zeer lichte kneuzing, maar intact, in een grote eikenhouten foeder met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie ondergaan. Aansluitend volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op roestvrijstalen tanks voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de lies. Na ongeveer acht maanden wordt deze ‘orange wine’ geassembleerd en zonder klaring, filtering of toevoeging van zwavel gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel zonder wat voor toevoeging dan ook, geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.Culinair Advies
Gegrilde groenten, langzaam gegaarde varkensnek, eend met five spices, rijk gevulde salades, kazen als morbier, munster en livarot, en Noord Afrikaanse en Aziatische gerechten.Wijnhuis
Aan de voet van de beroemde grand cru Schlossberg ligt, omringd door druivenstokken en rozen, het in 1612 opgerichte Domaine Weinbach. Het waren capucijner monniken die hier de wijnbouw voortzetten. (Wijngaarden zijn er hier al zeker sinds 890.) De wijngaard die om het wijnbedrijf ligt heet dan ook Clos des Capucins. Domaine Weinbach werkte al jaren gecertificeerd biologisch voordat het in 2010 ook gecertificeerd biologischdynamische druiventeelt ging bedrijven: de meest pure vorm van wijnbouw. In totaal worden er 30 hectare wijngaarden bewerkt, in hoogte variërend van 180 tot 400 meter boven de zeespiegel. In het semicontinentale klimaat met zijn lange, zonnige herfst ontwikkelen de druiven hun complexe en verfijnde aroma’s. De geologische diversiteit zorgt ervoor dat de hier verbouwde druivenrassen hun unieke eigenschappen maximaal kunnen ontwikkelen. De mooie Elzaswijnen van dit wijnbedrijf worden in de hele wereld geprezen om hun uitmuntende kwaliteit. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
- Beoordelingen
-
Reviews