Heinrich - Gabarinza

€ 53,00
Nog %1 beschikbaar
Weingut Heinrich Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent (oude pinot kloon) vertolken de hoofdrol, pinot noir, chardonnay en weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanui . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Blaufränkisch, Merlot, Zweigelt
Afsluiting Kurk
Regio Burgenland
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Weingut Heinrich
Land Oostenrijk

Details

Gabarinza is het topperceel van Gols en dus ook van Heinrich. Deze wijn is een cuvée van merlot en twee inheemse druiven, zweigelt en blaufränkisch. De druiven zijn met de hand geplukt en ondergaan strenge selectieprocedures zodat alleen de beste in aanmerking komen voor de Gabarinza. Na het persen en de gisting in houten vaten, krijgt de wijn nog een houtlagering mee van 18 maanden. En het resultaat mag er zijn! Een expressieve, bijna sensuele neus en in de mond een explosie van kersen, chocola de en zelfs een hint van leer met zachte herinneringen aan de houtopvoeding op de achtergrond. Lekker bij wild of een mooi eendenborstje!

smaakimpressie

Een grootse wijn van een groots perceel. Donker paars van kleur met inktzwarte nuances. Sensuele, nobele neus met hints van animale ondertonen van leren zadel, aangevuld met krachtige rooktonen, specerijen en volop rijp fruit. In de mond een explosie van kersen, chocolade en leer met zachte herinneringen aan de houtopvoeding op de achtergrond. De finale is lang en spectaculair sensueel. .

vinificatie

Gabarinza is het topperceel van Gols en dus ook van Heinrich. Deze wijn is een cuvée van merlot en de twee ‘autochtone’ druivenrassen zweigelt en blaufränkisch. De Gabarinza is gemaakt van zeer streng geselecteerde druiven die bij aankomst in de wijnkelder nog een tweede selectie ondergaan. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in houten kuipen bij 28-32°C, 4 weken extra inweking, malolactische gisting in houten vaten, waarvan 80% nieuw. Opvoeding in houten vaten gedurende circa 18 maanden. .