Weingut Heinrich - Graue Freyheit

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 36,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Grauburgunder, Weissburgunder
Regio / streek Burgenland
Land Oostenrijk
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, zeer licht oranjerood van kleur. In de neus intense aroma’s van rode bessen, zwarte thee en wilde kruiden. In het smaakpalet tonen van bessen, mandarijn, sinaasappelschil en vooral mineralen, die gepaard gaan met een zachte lange afdronk met licht bittere tannines en elegante zuren, verrassend krijtdroog.

Vinificatie
Half september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats, worden de druiven gekneusd en ondergaan ze zonder zwavel en zonder temperatuurcontrole 21 dagen lang een spontane fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Na persing wordt de wijn met gebruik van zwaartekracht (dus geen pompen!) overgestoken op grote gebruikte eikenhouten vaten voor de malolactische gisting en rijping. De wijn wordt zonder klaring, filtering of toevoeging van zwavel na 16 maanden gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften. De opmerkelijke oranjerode kleur van Graue Freyheit komt door het langdurig meegisten van de druivenschillen.

Culinair Advies
Als aperitief, met gerijpte vleeswaren als iberico- of parmaham, rucolasalade met geiten- of schapenkaas, salade met gerookte kip en walnoten, geroosterde groene asperges met jonge Pecorino.

Wijnhuis

Waar de ouders van Gernot Heinrich zich in het verleden meer richtten op de productie van volume, hebben Gernot en zijn vrouw Heike zich toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen. Op de zeer moderne winery in Burgenland wordt biologisch-dynamisch (RESPEKTgecertificeerd) gewerkt. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivenrassen blaufränkisch, zweigelt, merlot, st. laurent en pinot noir. Ook de prestigewijnen, die overwegend bestaan uit blends, zijn veelgevraagd en van ongekend niveau. Aan de overkant van de Neusiedlersee is Weingut Heinrich tegenwoordig ook erg succesvol met chardonnay uit Leithaberg. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Het gebied Burgenland is een van Oostenrijks grootste en bekendste regio’s voor de productie van wijn. Het ligt op de grens met Hongarije en is een van de weinige gebieden waar landsgrenzen niet per se de afbakening zijn van de wijnregio.

Het Burgenland is een langgerekte en smalle wijnstreek van noord naar zuid. Het bevindt zich in het uiterste oosten van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens aan. Het gebied is vrijwel vlak (iets heuvelachtiger in het zuiden) en wordt gekenmerkt door de Neusiedler See. Dit meer is een grote moerasachtige plas van 32 kilometer lang en slechts 1 meter diep. Rondom het meer wordt veel zoete wijn gemaakt. Verder zuidelijk wordt vooral veel rode wijn geproduceerd. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grauburgunder
Alle wijnen met deze druif...

Weissburgunder
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen