Weingut Heinrich - Graue Freyheit

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 36,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Grauburgunder, Weissburgunder
Regio / streek Burgenland
Land Oostenrijk
Oogst 2015
inhoud 0.75

Details

.
Over dit product

Het wijnhuis

Ook in Oostenrijk wordt biologisch-dynamisch gewerkt. Eén van de topnamen is Heinrich, waar ze zich hebben gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivensoorten blaufränkisch, zweigelt, merlot, st. laurent en pinot noir. Ook de prestige wijnen, die overwegend bestaan uit blends zijn veel gevraagd en van ongekend niveau. Aan de overkant van de Neusiedlersee is men tegenwoordig ook erg succesvol met chardonnay en weissburgunder. Daar produceert men wijnen van de nieuwe prestigieuze regio Leithaberg.

Het gebied

Burgenland - Ten Zuiden van Wenen, langs de grens met buurland Hongarije ligt het Burgenland. Met de Neusiedlersee, een groot maar ondiep meer, heeft het een bijzondere klimaatfactor die in de herfst bijdraagt tot de ontwikkeling van botrytis (nobel rot) op de druiven. Dit heeft ertoe geleid dat deze streek een grote reputatie heeft weten op te bouwen met prachtige zoete wijnen. De regio Burgenland is echter ook het belangrijkste gebied voor droge rode wijnen. Die worden vooral geproduceerd in de streek ten Zuiden van de Neusiedlersee .
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen