Heinrich - Graue Freyheit
€ 35,00
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Pinot Blanc, Pinot Gris |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Burgenland |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Weingut Heinrich |
Land | Oostenrijk |
Details
Heinrich - Graue Freyheit is een witte wijn afkomstig uit Oostenrijk. Deze wijn wordt geproduceerd door het wijnhuis Weingut Heinrich in de regio Burgenland, gelegen in het oosten van het land.
Graue Freyheit is gemaakt van 100% Pinot Gris druiven, die met de hand worden geoogst en vervolgens zorgvuldig worden geselecteerd. De wijn heeft een bleke, goudgele kleur en een frisse en fruitige smaak met tonen van appel, peer en citrusvruchten.
Wat deze wijn bijzonder maakt, is het feit dat het wordt geproduceerd volgens de principes van de biologisch-dynamische landbouw. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met de stand van de maan en de planeten, en dat er geen kunstmatige meststoffen of pesticiden worden gebruikt.
Heinrich - Graue Freyheit is een veelzijdige wijn die goed past bij verschillende gerechten, zoals vis, zeevruchten, gevogelte en salades. Deze wijn is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve, biologische wijn uit Oostenrijk.
smaakimpressie
Helder zeer licht oranjerood van kleur. In de neus intense aroma’s van rode bessen, zwarte thee en wilde kruiden. In het smaakpalet tonen van bessen, mandarijn, sinaasappelschil en vooral mineralen, die gepaard gaan met een zachte lange afdronk met licht bittere tannines en elegante zuren, verrassend krijtdroog.
vinificatie
Half september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en worden de druiven gekneusd en ondergaan zonder zwavel en zonder temperatuurscontrole 21 dagen lang een spontane fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Na persing wordt de wijn met gebruik van zwaartekracht (dus geen pompen!) overgestoken op grote gebruikte eikenhouten vaten voor de malolactische gisting en rijping. De wijn wordt zonder klaring, filtering of toevoeging van zwavel na 16 maanden gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strict biologisch-dynamische regels en voorschriften. De opmerkelijke oranjerode kleur van Graue Freyheit komt vanwege het langdurig meegisten van de druivenschillen.