Weingut Heinrich - Red

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 12,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Fris, licht en verrukkelijk aromatisch.
Druivenras Blaufränkisch, St Laurent, Zweigelt
Regio / streek Burgenland
Land Oostenrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Jong drinken.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Een wijn die precies doet wat ervan wordt verwacht: hij is rood, verrukkelijk en zeer vriendelijk geprijsd! Een allemansvriend, barstenvol fruit (kersen!) en een hint van specerijen voor dagelijks gebruik.

Vinificatie
Voor deze ongecompliceerde plezierwijn wordt alles in het werk gesteld om het fruitige karakter van de druiven te sublimeren.

Culinair Advies
Puur vloeibaar dagelijks genot, geweldige wijn voor op het zomerse terras, picknicks, landelijke buffetten, lichte lunch, barbecue, feesten, informele recepties en etentjes.

Wijnhuis

Waar de ouders van Gernot Heinrich zich in het verleden meer richtten op de productie van volume, hebben Gernot en zijn vrouw Heike zich toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen. Op de zeer moderne winery in Burgenland wordt biologisch-dynamisch (RESPEKTgecertificeerd) gewerkt. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivenrassen blaufränkisch, zweigelt, merlot, st. laurent en pinot noir. Ook de prestigewijnen, die overwegend bestaan uit blends, zijn veelgevraagd en van ongekend niveau. Aan de overkant van de Neusiedlersee is Weingut Heinrich tegenwoordig ook erg succesvol met chardonnay uit Leithaberg. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Het gebied Burgenland is een van Oostenrijks grootste en bekendste regio’s voor de productie van wijn. Het ligt op de grens met Hongarije en is een van de weinige gebieden waar landsgrenzen niet per se de afbakening zijn van de wijnregio.

Het Burgenland is een langgerekte en smalle wijnstreek van noord naar zuid. Het bevindt zich in het uiterste oosten van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens aan. Het gebied is vrijwel vlak (iets heuvelachtiger in het zuiden) en wordt gekenmerkt door de Neusiedler See. Dit meer is een grote moerasachtige plas van 32 kilometer lang en slechts 1 meter diep. Rondom het meer wordt veel zoete wijn gemaakt. Verder zuidelijk wordt vooral veel rode wijn geproduceerd. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Blaufränkisch
Blaufränkisch is een van de typische druiven van wijnland Oostenrijk. De druif groeit graag in warme gebieden en wordt nog weleens vergeleken met pinot noir.

Regelmatig worden wijnen van blaufränkisch vergeleken met wijnen van gamay en pinot noir. Vaak zijn ze echter donkerder van kleur en van fruit. De lichtere, niet-houtopgevoede wijnen zijn fris en fruitig met een prettige zuurgraad. De hout-opgevoede variant kan complexe wijnen geven, met name als die onder de Oostenrijkse Leithaberg DAC vallen. Alle wijnen met deze druif...

St. Laurent
Hoewel Oostenrijk geen groot wijnland is, heeft het toch een aantal druivenrassen die vrijwel onlosmakelijk met het land verbonden zijn. Natuurlijk grüner veltliner en blaufränkisch, maar ook st. laurent hoort daarbij. Dit is een belangrijke druif voor met name producenten in Burgenland aan de Hongaarse grens.

De wijnen van st. laurent zijn over het algemeen van behoorlijk hoge kwaliteit. Ze hebben een typische, fluweelzachte structuur. Het sap is stevig en de tannines en zuren zorgen voor een volle wijn. Aroma’s van donkere bessen en geurige kruiden geven de wijn zijn charme. Alle wijnen met deze druif...

Zweigelt
Zweigelt is de meest aangeplante blauwe druif in Oostenrijk. De druif is in 1922 ‘gemaakt’ door dr. Fritz Zweigelt, als een kruising van blaufränkisch en st. laurent. Hij noemde de druif zelf rotburger, maar deze is later naar de grondlegger zelf vernoemd.

Wijn van zweigelt varieert van fris tot krachtig en redelijk complex. De druif kan een diversiteit aan rode wijnen geven, afhankelijk van de keuzes van de wijnmaker. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen