Weingut Heymann-Löwenstein Fantasie der Schieferterrassen

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 29,95
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Elegant mousserend, droog, vol, expressief en verfijnd.
Druivenras Riesling
Regio / streek Moezel
Land Duitsland
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vin naturel
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder goudgeel van kleur. De mousse is explosief in het glas en daarna subtiel in de mond, zeer licht prikkelend. In de neus aroma’s van limoen, rijpe perzik, mandarijn en iets van acaciahoning. In het smaakpalet een fractie van restzoet en tonen van kweepeer, kruiden en verse walnoot. De afdronk is lang met fraaie nerveuze zuren, die enigszins gemaskeerd worden door iets restzoet.

Vinificatie
In oktober worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt na persing van de druiven een spontane alcoholische fermentatie met druifeigen gisten plaats op roestvrijstalen tanks, met aanvullend een korte rijping. Daarna wordt aan de jonge wijn suiker en gist toegevoegd. Vervolgens wordt hij gebotteld, afgesloten met een kroonkurk en regelmatig met de hand gedraaid (remuage). Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een periode van ruim 6 jaar wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en mag er maximaal 12,5 gram suiker toegevoegd worden (dosage) om aan de smaakaanduiding ‘herb’ (brut) te voldoen. Dit hele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Serranoham, gerookte wilde Alaska-zalm of kip met gekonfijte citroen uit de oven.

Wijnhuis

Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. De auteur van het boek Terroir: Weinkultur und Weingenuss in einer globalen Welt produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij presenteert zijn wijnen als een filosoof, waarbij hij haast poëtische omschrijvingen geeft van zijn topwijngaarden. Hij is een van de specialisten op het gebied van Duitse wijnen. De leistenen bodem, lage opbrengsten en doorgaans late pluk brengen intense Rieslings voort die gastronomisch breed inzetbaar zijn. De wijnen worden gebotteld in prachtige, donkerblauw-groene flessen en combineren onder andere zeer goed met oosterse gerechten Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Moezel in Duitsland is wat natuur betreft een van de meest dramatische wijnbouwgebieden ter wereld. Veel van de wijngaarden zijn extreem steil (de steilste ter wereld vinden we bij Bremm met 67%!) en de rivier de Moezel kronkelt zo sterk dat hij van bovenaf een slang lijkt. Daarbij komt dat de oevers zo diep uitgegraven zijn dat microklimaten eerder regel dan uitzondering zijn.

De Moezel ligt direct boven de landsgrens met Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaatsvindt, en strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwestkant goed beschermd tegen koele noordelijke invloeden door diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west-georiënteerde hellingen langs de rivier. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Riesling
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen