Weingut Loimer - An der Südbahn

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 18,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Pinot Noir, St Laurent, Zweigelt
Regio / streek Niederosterreich
Land Oostenrijk
Oogst 2012
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

2011. Niederösterreich. An der Südbahn is een rode cuvée gemaakt van de traditionele inheemse zweigelt en St. Laurent, aangevuld met pinot noir. Het is een boeiende combinatie van traditie en innovatie. De naam is afgeleid van een spoorwegbaan gelegd door Keizer Ferdinand I tussen Wenen en Trieste. Het Oostenrijkse keizershuis was zeer bewust van de hoge kwaliteit van de wijngaarden ten zuiden van Wenen en liet in Gumpoldskirchen in 1840 een speciale tunnel bouwen om de flessen van de kwalitatief hoogstaande lokale wijnen tijdens de werkzaamheden te beschermen. En gelukkig want zo kunt u vandaag de dag genieten van deze bijzondere wijn! En lekker is ieà rijk, complex maar elegant, fruitig, intens en verfijnd, vol zonder zwaar te zijn. Kortom, genieten tot de laatste slok!
Over dit product

Het wijnhuis

Een aantal jaren geleden is Fred Loimer neergestreken in deze oude wijnregio rond het dorpje Gumpoldskirchen. Ook hier ontving hij recent zijn certificering voor biologische wijnbouw. Het warme klimaat geeft krachtige, rijke wijnen. Hier vindt men originele druivenrassen als Zierfandler en Rotgipfler . De wijngaarden van Schellmann, 9 hectaren in totaal, liggen in Gumpoldskirchen, in de Thermenregion, net onder Wenen. Het klimaat wordt gekenmerkt door koude winters en hete, droge zomers. De warme Pannonische-wind uit Hongarije speelt een belangrijke rol, want samen met de koele luchtstromen van de naburige Anninger berg, creëert het een bijzonder microklimatische omgeving waarin de druiven snel kunnen drogen na een regenbui of mistbank.

Het gebied

Niederösterreich - Ten Noordwesten van Wenen ligt Niederösterreich. Het omvat het uitgestrekte Weinviertel en een aantal kleinere gebieden in de directe omgeving van de rivier de Donau. Hieronder ook de Wachau, het meest prestigieuze gebied van wijnmakend Oostenrijk, Kremstal en Kamptal. Hier wordt vooral wit gemaakt en zijn het de Grüner Veltliner en Riesling die het beeld in de wijngaarden bepalen. Ook de wijngaarden in de buitenwijken van Wenen vallen onder Niederösterreich. Wenen is daarmee de enige hoofdstad ter wereld die ook een herkomstgebied voor wijn is.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen