Loimer - Grüner Veltliner Käferberg

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 47,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol, complex, intens, finesse en met houtopvoeding.
Druivenras Grüner Veltliner
Regio / streek Niederösterreich
Land Oostenrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 12 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit. In het smaakpalet tonen van limoen, perzik, subtiel wat passievrucht en een peperige toets, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met nerveuze zuren.

Vinificatie
Half oktober worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en zonder gebruik van zwavel volgt een ruim 12 uur lange koude schilweking voor extra smaakextractie. Hierna volgt persing van de druiven en laat men het sap temperatuurgecontroleerd (maximaal 24°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op grote eikenhouten vaten. Na 4 weken wordt de jonge wijn overgestoken op grotere barriques om hierin 10 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’ te ondergaan. Hierna volgt de assemblage en wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Gegrilde tonijn, zeebaars in zoutkorst, blanquette de veau, rijk gevulde salades en niet te pittige Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven de eeuwenoude kelders. Een staaltje van architectuur dat de bijnaam The Black Box kreeg. Niet minder dan dertien afzonderlijke wijngaarden geven een grote diversiviteit aan wijntypes, stijlen en smaken. Naast zijn beroemde wijnen uit Kamptal heeft Fred historische wijngaarden in de Thermenregion; een zeer oud, maar wat vergeten gebied met bijzondere wijnen van onder andere de druiven zierfandler en rotgipfler. Net als in Kamptal alle gemaakt volgens de biologisch-dynamisch werkwijze en gecertificeerd als RESPEKT. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Grüner Veltliner
Grüner veltliner is misschien wel hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de recente successen van de Oostenrijkse wijnbouw. De druif groeit op weinig andere plekken ter wereld en geeft geweldige witte wijnen in Oostenrijk. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen