Weingut Loimer - Grüner Veltliner Käferberg

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 47,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Grüner Veltliner
Regio / streek Niederosterreich
Land Oostenrijk
Oogst 2015
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

..
Over dit product

Het wijnhuis

Wijnman Fred Loimer werd in Oostenrijk bekroond met de titel ''Wijnmaker van het jaar''. Zijn wijnen zijn dan ook schitterend, zuiver, schoon en karaktervol. Sinds 2006 werkt Fred Loimer biologisch-dyamisch waarvoor hij onlangs het certificaat voor biologische wijnbouw ontving. Hij beheert in totaal 40 hectare aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langelois. Maar liefst 11 (!) single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak. Troetelkind van Fred Loimer is de grüner veltliner druif, maar ook zijn rieslings zijn subliem. Het motto van Fred Loimer is helder: hij maakt wijnen die genot geven en geen kopzorgen!

Het gebied

Niederösterreich - Ten Noordwesten van Wenen ligt Niederösterreich. Het omvat het uitgestrekte Weinviertel en een aantal kleinere gebieden in de directe omgeving van de rivier de Donau. Hieronder ook de Wachau, het meest prestigieuze gebied van wijnmakend Oostenrijk, Kremstal en Kamptal. Hier wordt vooral wit gemaakt en zijn het de Grüner Veltliner en Riesling die het beeld in de wijngaarden bepalen. Ook de wijngaarden in de buitenwijken van Wenen vallen onder Niederösterreich. Wenen is daarmee de enige hoofdstad ter wereld die ook een herkomstgebied voor wijn is.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen