Loimer - Grüner Veltliner Käferberg

€ 49,00
Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner
Afsluiting Kurk
Regio Kamptal
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

smaakimpressie

Helder goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit. In het smaakpalet tonen van limoen, perzik, subtiel wat passievrucht en een peperige toets, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met nerveuze zuren.

vinificatie

Half oktober worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en zonder gebruik van zwavel volgt een ruim 12 uur lange koude schilweking voor extra smaakextractie. Hierna volgt persing van de druiven en laat men het sap temperatuurgecontroleerd (maximaal 24°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op grote eikenhouten vaten. Na 4 weken wordt de jonge wijn overgestoken op grotere barriques om hierin 10 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’ te ondergaan. Hierna volgt de assemblage en wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.