Loimer - Grüner Veltliner Kamptal

Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner
Afsluiting Schroefdop
Regio Kamptal
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Loimer - Grüner Veltliner Kamptal is een witte wijn uit de regio Kamptal in Oostenrijk. Deze wijn wordt gemaakt van de druif Grüner Veltliner, die de belangrijkste druif is in deze regio. De wijn heeft een heldere, groene kleur en een aroma van citrus, appel en groene pepers. In de smaak is de wijn fris en zuur met tonen van citrus, appel en groene pepers. De afdronk is lang en stevig. De wijn is perfect om te serveren bij gerechten met vis, kip of groente. Het is ook een goede keuze als aperitief of als begeleider bij een lichte maaltijd. Loimer is een bekende wijnproducent in de Kamptal-regio en staat bekend om de hoge kwaliteit van hun wijnen. De Grüner Veltliner Kamptal is een van hun populairste wijnen en wordt geprezen om zijn evenwichtige smaak en complexe aroma's.

smaakimpressie

Zeer karakteristiek voorbeeld van een prachtige grüner veltliner uit Kamptal: groene kruiden en exotische vruchten in de neus (grapefruit, ananas) met een pepertje na. Zeer zuiver op de tong, veel sap en fruit, elegant zuur, levendig en bijzonder aangenaam tot de laatste slok.

vinificatie

Alle wijnen van Fred Loimer worden tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot diep en subtiel genot. Deze grüner veltliner is eigenlijk een combinatie van beide categorieën.