Loimer - Grüner Veltliner Kamptal

€ 14,50
Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner
Afsluiting Schroefdop
Regio Kamptal
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Alle wijnen van Fred Loimer zijn tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot echt subtiel genot. Deze grüner veltliner is eigenlijk een combinatie van beide categorieën en een zeer karakteristiek voorbeeld van grüner veltliner uit Kamptal. Een speelse neus van groene kruiden en exotische, met een klein pepertje na. Zeer zuiver op de tong, met lekker veel sap en fruit, elegant en oh zo levendig. Kortom, een subtiele, frisse witte allrounder die ook gastronomisch breed inzetbaar is. Van voorgerechten en salades met een combinatie van groene bladgroente en exotisch fruit tot groenteschotels, pasta en wit vlees en gevogelte.

smaakimpressie

Zeer karakteristiek voorbeeld van een prachtige grüner veltliner uit Kamptal: groene kruiden en exotische vruchten in de neus (grapefruit, ananas) met een pepertje na. Zeer zuiver op de tong, veel sap en fruit, elegant zuur, levendig en bijzonder aangenaam tot de laatste slok.

vinificatie

Alle wijnen van Fred Loimer worden tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot diep en subtiel genot. Deze grüner veltliner is eigenlijk een combinatie van beide categorieën.