Weingut Loimer - Grüner Veltliner Lois

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8+

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 10,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Grüner Veltliner
Regio / streek Niederosterreich
Land Oostenrijk
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Zuiver aromatisch en levendig fris. Verleidelijke aroma's van frisse appels en een hint van cassis. Verrassend fris en exotisch in de mond, met een aangename kruidigheid als leidraad.

Vinificatie
Alle wijnen van Fred Loimer worden tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot diep en subtiel genot. Deze Grüner Veltliner Lois hoort bij de eerste categorie. Na de zorgvuldige oogst wordt een deel van de trossen direct zacht geperst, terwijl een ander deel een korte inweking ondergaat om meer fruitige aroma's in de wijn te verkrijgen. Na de gisting volgt een korte rustperiode op het eigen bezinksel in rvs-tanks. De wijn wordt snel daarna gebotteld om alle jeugdige frisheid en fruitigheid te behouden.

Culinair Advies
Licht, fris en dorstlessend, een perfecte wijn voor het aperitief en het terras. Ook aanbevolen als picknickwijn, bij de lunch of een landelijk buffet… Aan tafel zeer geschikt bij frisse salades van groene groenten (komkommer, jonge courgettes, selderij…) en verrassend lekker bij een stukje frisse, zachte kaas.

Wijnhuis

Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven de eeuwenoude kelders. Een staaltje van architectuur dat de bijnaam The Black Box kreeg. Niet minder dan dertien afzonderlijke wijngaarden geven een grote diversiviteit aan wijntypes, stijlen en smaken. Naast zijn beroemde wijnen uit Kamptal heeft Fred historische wijngaarden in de Thermenregion; een zeer oud, maar wat vergeten gebied met bijzondere wijnen van onder andere de druiven zierfandler en rotgipfler. Net als in Kamptal alle gemaakt volgens de biologisch-dynamisch werkwijze en gecertificeerd als RESPEKT. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Grüner Veltliner
Grüner veltliner is misschien wel hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de recente successen van de Oostenrijkse wijnbouw. De druif groeit op weinig andere plekken ter wereld en geeft geweldige witte wijnen in Oostenrijk.

Over het algemeen is de grüner veltliner te herkennen aan een typisch aroma van witte peper. De wijn kan variëren van fris tot extreem rijk en complex. Over het algemeen geldt voor de Oostenrijkse Grüner Veltliners dat de wijn een goede kwaliteit heeft, vanwege de strenge regels in dit land. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8+
Harold Hamersma
2015: Net zo groen en fris als zijn capsule en etiket. Dit is de Grüner die er mede toe heeft bijgedragen dat Nederland in de ban kwam van dit Oostenrijkse wit. Extra lekker: thans Grüner dan ooit, want bio. Let u even op het oogstjaar? Ik proefde nu opniew de 2015; net als vorig jaar. De 2016 laat denk ik niet lang op zich wachten en stuift de 2015 dan waarschijnlijk in frisheid voorbij.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen