Loimer - Grüner Veltliner Loiserberg 1e Lage

€ 24,50
Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner
Afsluiting Glazen vinolok
Regio Kamptal
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Een prachtwijn van druiven die uit maar liefst zes verschillende single vineyards komen! Een deel van de druiven gist gezamenlijk spontaan in RVS tanks, de druiven van de topwijngaarden Käferberg en Spiegel worden apart in houten vaten gegist. Dit duurt minstens 2 maanden waarna de wijn nog een tijd rijpt op het eigen bezinksel. Pas in de zomer na de oogst wordt de wijn gebotteld. Maar dan heb je ook een verrukkelijk glas! Elegant, zacht fruit, loepzuiver en met een subtiele mineraliteit als toegift. Tip: zeker in de eerste jaren is het aan te raden deze wijn minstens 1 uur voor het serveren in een karaf over te schenken. Culinair advies: deze wijn biedt een geweldige uitkomst voor iedereen die wel vlees lust maar geen rode wijn! Het combineert erg goed bij de meeste soorten vlees, zelfs met een kruidige saus.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, granny smith, kruidig en iets van kamille. In het smaakpalet tropisch fruit, een mineralig element en wat witte peper. De afdronk is lang met elegante zuren.

vinificatie

Eind oktober worden de biologisch verbouwde druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en zonder gebruik van zwavel volgt een 12 uur lange schilweking voor extra smaakextractie. Hierna persing van de druiven en spontane alcoholische gisting op grote eikenhouten foeders. Na twee maanden wordt de wijn overgestoken op eikenhouten fusten van 500 liter. De wijn wordt zonder klaring en filtering na 6 maanden gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.