Weingut Loimer - Grüner Veltliner - mit Achtung

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 34,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol, rijp, intens, complex, kruidig en met subtiele houtopvoeding.
Druivenras Grüner Veltliner
Regio / streek Niederosterreich
Land Oostenrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 12 tot 15°C
Opleg potentieel Tot 12 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, kweepeer, goudrenet en witte peper. In het smaakpalet tonen van gele pruimen, gedroogde appels, specerijen en mineralen, die gepaard gaan met een lange, licht krijterige afdronk met elegante zuren.

Vinificatie
Midden oktober worden de biologisch verbouwde druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder volgt zonder gebruik van zwavel een 24 uur lange schilweking voor extra smaakextractie, waarbij 1/3 deel van de druiven geperst zijn, 1/3 bestaat uit hele trossen en 1/3 uit alleen de losse druiven. Hierna laat men de spontane alcoholische gisting 4 weken lang plaatsvinden op eikenhouten vaten en amforen. Aansluitend worden most, losse druiven en trossen geperst en krijgt de jonge wijn nog een rijping op grote eikenhouten vaten, deels 8 en deels 10 maanden. Na assemblage met toevoeging van slechts 20 mg/l zwavel volgt een rustperiode van 10 maanden, waarna de wijn zonder klaring, filtering of toevoeging van zwavel gebotteld wordt. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Los op zich, gerookte zalm, gegrilde tonijn, rivierkreeftjes, langzaam gegaard kalfsvlees, pompoenrisotto, wilde paddenstoelen, milde curry's en verfijnde Japanse gerechten.

Wijnhuis

Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven de eeuwenoude kelders. Een staaltje van architectuur dat de bijnaam The Black Box kreeg. Niet minder dan dertien afzonderlijke wijngaarden geven een grote diversiviteit aan wijntypes, stijlen en smaken. Naast zijn beroemde wijnen uit Kamptal heeft Fred historische wijngaarden in de Thermenregion; een zeer oud, maar wat vergeten gebied met bijzondere wijnen van onder andere de druiven zierfandler en rotgipfler. Net als in Kamptal alle gemaakt volgens de biologisch-dynamisch werkwijze en gecertificeerd als RESPEKT. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Grüner Veltliner
Grüner veltliner is misschien wel hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de recente successen van de Oostenrijkse wijnbouw. De druif groeit op weinig andere plekken ter wereld en geeft geweldige witte wijnen in Oostenrijk.

Over het algemeen is de grüner veltliner te herkennen aan een typisch aroma van witte peper. De wijn kan variëren van fris tot extreem rijk en complex. Over het algemeen geldt voor de Oostenrijkse Grüner Veltliners dat de wijn een goede kwaliteit heeft, vanwege de strenge regels in dit land. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8,5
Harold Hamersma
Naast zijn Lois (zie het volgende wijnlemma (mooi woord toch lemma )), heeft De Gouden Ton nog veel meer wijnen van Loimer. Ieder met een eigen karakter, want het is niet de wijnmaker, maar het terroir dat je proeft. Ik heb ze helaas niet allemaal kunnen proeven, maar ik durf wel een gokje te wagen als ik ze straks in de winkel tegenkom. Neem deze, van zijn wijngaard in het Kamptal. Ook weer een zeer aangename ontmoeting: rond, zacht, warm grassig en gewillig.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen