Weingut Loimer - Im Gumpoldskirchen Cuvée

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Zierfandler
Afsluiting Schroefdop
Regio Niederösterreich
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Schellmann
Land Oostenrijk

Details

2012. Niederösterreich. De In Gumpoldskirchen is een witte cuvée gemaakt van de inheemse zierfandler en rotgifler, aangevuld met de aromatische muskateller, traminer en riesling. Het is een boeiende combinatie van traditie en innovatie. De wijn is droger dan droog, complex en elegant, rijk aromatisch, en dankzij zÆn frisheid intens zonder ooit zwaar te zijn. Om deze cuvée zo zuiver mogelijk te houden gebruikt Fred Loimer grote, neutrale houten vaten voor het lageren. Dit alles maakt het een heerlijk intense wijn, met veel fruit, een kruidige toon en een hint van peper. Uitstekend bij bijvoorbeeld wit vlees of een lekker stevige vis in een wat kruidige saus.

smaakimpressie

Intens aromatische wijn met veel fruit en kruiderij en een hint van peper. Zeer levendig en fris op de tong, met een goede structuur en een elegant en verfijnd drinkgenot.

vinificatie

Alle wijnen van Fred Loimer’s Weingut Schellmann zijn door en door droog (restsuiker < 4g/liter), complex en elegant, rijk aromatisch, intens zonder ooit zwaar te zijn, mede door hun verkwikkende frisheid. De vinificatie is klassiek en gefocust op het behouden van de frisheid en aromatische kracht van de biodynamisch verbouwde druiven. Om de In Gumpoldskirchen cuvée zo zuiver mogelijk te houden gebruikt Fred Loimer grote, neutrale houten vaten voor het lageren.