Loimer - Winzersekt Blanc de Blancs Magnum
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Druivenras(sen) | Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris |
---|---|
Afsluiting | Kurk |
Regio | Niederösterreich |
Inhoud | 1,5 |
Wijnhuis | Weingut Loimer |
Land | Oostenrijk |
Details
Weingut Loimer zorgt ervoor dat het belangrijkste werk in de wijngaarden wordt gedaan voor deze Winzersekt. Deze Winzersekt is gemaakt van chardonnay en gruner veltliner st. laurent en pinot blanc van biodynamisch bewerkte wijngaarden.
smaakimpressie
Helder, zeer licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, granny-smithappels, perzik, brioche en een vleugje kaneel. In het smaakpalet een fijne, aanhoudende mousse en tonen van citrusvruchten, geel steenfruit en peer, die gepaard gaan met een fraaie mineralige afdronk met strak frisse zuren.
vinificatie
De druiventrossen worden relatief vroeg, bij een (mogelijk) alcoholpercentage van 10%, met de hand geplukt en in de vinificatieruimte meteen in hun geheel geperst, waarna men het sap 24 tot 36 uur gekoeld laat rusten om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op roestvrijstalen tanks voor de temperatuurgecontroleerde (18 tot 20°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend rijping op de ‘lie’ zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt. Na 6 maanden wordt aan de jonge wijn weer suiker en gist toegevoegd en vervolgens wordt hij gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de daarop volgende tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een periode van 18 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er 2 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘extra brut’ te voldoen. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologischdynamische regels en voorschriften.