Loimer - Winzersekt Blanc de Blancs Magnum

Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Geen fiche beschikbaar
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris
Afsluiting Kurk
Regio Niederösterreich
Inhoud 1,5
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Il Grigio won ooit zelfs de Volkskrant Champagnetest, en dat merk je! Gemaakt volgens de Charmat-methode is dit een heerlijk bubbeltje. Met een frisse en uitgesproken neus van appel en peren, ondersteund door belegen nuances die doen denken aan brioc he. In de mond is deze Il Grigio fris en elegant. Geweldige prijs-kwaliteit!

smaakimpressie

Helder, zeer licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, granny-smithappels, perzik, brioche en een vleugje kaneel. In het smaakpalet een fijne, aanhoudende mousse en tonen van citrusvruchten, geel steenfruit en peer, die gepaard gaan met een fraaie mineralige afdronk met strak frisse zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden relatief vroeg, bij een (mogelijk) alcoholpercentage van 10%, met de hand geplukt en in de vinificatieruimte meteen in hun geheel geperst, waarna men het sap 24 tot 36 uur gekoeld laat rusten om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op roestvrijstalen tanks voor de temperatuurgecontroleerde (18 tot 20°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend rijping op de ‘lie’ zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt. Na 6 maanden wordt aan de jonge wijn weer suiker en gist toegevoegd en vervolgens wordt hij gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de daarop volgende tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een periode van 18 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er 2 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘extra brut’ te voldoen. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologischdynamische regels en voorschriften.

Meer van deze producent: