Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner

€ 21,50
Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner
Afsluiting Schroefdop
Regio Kamptal
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner is een witte wijn gemaakt van de druivensoort Grüner Veltliner in de regio Langenlois in Oostenrijk. De wijn wordt geproduceerd door wijnmakerij Loimer, opgericht in 1979 door Ernst Loimer. De wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van oude stokken die groeien op kalkrijke bodems in de regio. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden geperst en vergist. De Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner is een frisse en fruitige wijn met tonen van groene appel, citroen en mineralen. De wijn heeft een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid en een aangename afdronk. De wijn is een perfecte match met visgerechten, gevogelte en geitenkaas. Het wordt aanbevolen om de wijn op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celsius te serveren

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, abrikoos, gele appel, groene kuiden en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, geel steenfruit, iets van papaja en een peperige toets, die gepaard gaan met een mineralige afdronk met frisse zuren.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en geeft men de druiven een 12 uur lange koude schilweking voor extra smaakextractie. Hierna volgt persing van de druiven en laat men het sap temperatuurgecontroleerd (maximaal 22°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op grote eikenhouten vaten (70%) en rvs-tanks (30%). Na 4 weken wordt de jonge wijn overgestoken op rvs-tanks om hierin 5 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’ te ondergaan. Hierna volgt de assemblage en wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.