Loimer - Langenloiser Riesling

Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Kamptal
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

De Loimer - Langenloiser Riesling is een witte wijn afkomstig uit de regio Kamptal in Oostenrijk. De wijn wordt gemaakt van de druivensoort Riesling, een van de meest populaire en gewaardeerde druivensoorten ter wereld. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van bloemen, groene appel en citrus. In de smaak is de wijn zuur, fris en minerale met tonen van appel en citrus. De afdronk is lang en elegant. De Loimer - Langenloiser Riesling wordt vaak gepaard met visgerechten, gevogelte en kaas. Het is ook een geweldige wijn om als aperitief te serveren. De wijn wordt geproduceerd door Weingut Loimer, een wijnhuis dat al generaties lang wijnen maakt in de Kamptal-regio.

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, abrikoos, wilde perzik en iets van passievruchten. In het smaakpalet tonen van limoenschil, wit steenfruit, groene appel en een licht mineralige toets, die gepaard gaan met een lange afdronk met levendige zuren.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en geeft men de druiven een 12 uur lange koude schilweking voor extra smaakextractie. Hierna volgt persing van de druiven en laat men het sap temperatuurgecontroleerd (maximaal 22°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op grote roestvrijstalen tanks. Na 4 tot 8 weken wordt de jonge wijn overgestoken op rvs-tanks om hierin 5 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’ te ondergaan. Hierna volgt de assemblage en wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.