Loimer - Langenloiser Riesling

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 19,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, licht tot halfvol, elegant, aromatisch, fris en zuiver.
Druivenras Riesling
Regio / streek Niederosterreich
Land Oostenrijk
Oogst 2017
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, abrikoos, wilde perzik en iets van passievruchten. In het smaakpalet tonen van limoenschil, wit steenfruit, groene appel en een licht mineralige toets, die gepaard gaan met een lange afdronk met levendige zuren.

Vinificatie
Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en geeft men de druiven een 12 uur lange koude schilweking voor extra smaakextractie. Hierna volgt persing van de druiven en laat men het sap temperatuurgecontroleerd (maximaal 22°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op grote roestvrijstalen tanks. Na 4 tot 8 weken wordt de jonge wijn overgestoken op rvs-tanks om hierin 5 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’ te ondergaan. Hierna volgt de assemblage en wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Aperitief, gerookte zalm, snoekbaars, salades, quiches en milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven de eeuwenoude kelders. Een staaltje van architectuur dat de bijnaam The Black Box kreeg. Niet minder dan dertien afzonderlijke wijngaarden geven een grote diversiviteit aan wijntypes, stijlen en smaken. Naast zijn beroemde wijnen uit Kamptal heeft Fred historische wijngaarden in de Thermenregion; een zeer oud, maar wat vergeten gebied met bijzondere wijnen van onder andere de druiven zierfandler en rotgipfler. Net als in Kamptal alle gemaakt volgens de biologisch-dynamisch werkwijze en gecertificeerd als RESPEKT. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Riesling
Riesling is een van de edelste witte druivenrassen in de moderne wijnbouw. Velen beweren dat geen andere druif dan riesling beter de eigenschappen van het terroir kan tonen in de wijn. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen