Loimer - Pet Nat mit Achtung

€ 20,00
Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Muscat
Afsluiting Kurk
Regio Niederösterreich
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Loimer - Pet Nat mit Achtung is een natuurlijk gefermenteerde wijn gemaakt door de wijnmaker Fred Loimer uit Oostenrijk. Deze wijn is gemaakt van de druivensoorten Grüner Veltliner en Riesling en wordt gepresenteerd als een Pet Nat, wat staat voor "pétillant naturel" of natuurlijke mousserende wijn. Deze wijn wordt gepresenteerd met de waarschuwing "Achtung", wat betekent "let op" of "wees voorzichtig", omdat de wijn nog steeds levendig en actief is en kan uitstappen tijdens het openen van de fles. De Loimer - Pet Nat mit Achtung heeft een frisse, fruitige smaak met tonen van appel, peer en citrus. Het heeft een zachte mousserende bubbels en een droge afdronk. Deze wijn is perfect om te delen met vrienden tijdens een feestelijke gelegenheid of als aperitief.

smaakimpressie

hier staat een tekst over de smaak

vinificatie

De druifjes worden lekker met het handje geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en ontsteelt men een deel van de trossen en perst men de ontsteelde druiven met de heel gelaten trossen. Hierna laat men het sap temperatuur gecontroleerd (maximaal 25°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote roestvrijstalen tanks. Na 3 dagen wordt de jonge wijn, die nog veel restsuiker heeft, gebotteld. Vanwege de restsuiker vervolgt de gisting nu in de fles en ontstaat de mousse nu zonder verdere toevoegingen. Pet Nat staat voor pétillant naturel (op een natuurlijke manier bruisend). Na 6 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt de fles zonder toevoeging van zwavel weer afgesloten. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikte biologisch dynamische regels en voorschriften.