Beoordeeld door De Grote Hamersma

Loimer - Winzersekt Reserve Extra Brut

Weingut Loimer zorgt ervoor dat het belangrijkste werk in de wijngaarden wordt gedaan voor deze Winzersekt. Deze blanc de blancs is gemaakt van chardonnay en pinot blanc van biodynamisch
€ 27,95
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Grüner Veltliner, Pinot Noir, Zweigelt
Afsluiting Kurk
Regio Niederösterreich
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Weingut Loimer zorgt ervoor dat het belangrijkste werk in de wijngaarden wordt gedaan voor deze Winzersekt. Deze Winzersekt is gemaakt van chardonnay en gruner veltliner st. laurent en pinot blanc van biodynamisch bewerkte wijngaarden.

smaakimpressie

Helder, zeer licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, granny-smithappels, perzik, brioche en een vleugje kaneel. In het smaakpalet een fijne, aanhoudende mousse en tonen van citrusvruchten, geel steenfruit en peer, die gepaard gaan met een fraaie mineralige afdronk met strak frisse zuren.