Loimer - Riesling Zöbing Heiligenstein

Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Kamptal
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

2013.

smaakimpressie

Helder goudgeel van kleur. In de neus verfijnde aroma’s van grapefruit, rijpe abrikoos, wilde perzik, dadels en gekonfijte peer en iets van passievruchten. In het smaakpalet tonen van limoenschil, wit steenfruit, gedroogde appel, bijenwas en een duidelijke ziltige toets, die gepaard gaan met een zeer lange afdronk met subtiele zuren.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en perst men direct de gehele trossen en geeft men het sap 24 uur lang een koude inweking voor extra smaakextractie. Hierna laat men het sap temperatuur gecontroleerd (maximaal 22°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote roestvrijstalen tanks. Na 6 weken wordt de jonge wijn overgestoken op rvs-tanks om hierin 10 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne lies te ondergaan. Hierna volgt nog een extra rijpingsperiode van 10 maanden op grote eikenhouten vaten, met aansluitend assemblage van de wijn die zonder klaring of filtering gebotteld wordt. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologisch dynamische regels en voorschriften.