Loimer - Riesling Zöbing Heiligenstein
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Riesling |
Afsluiting | Schroefdop |
Regio | Kamptal |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Weingut Loimer |
Land | Oostenrijk |
Details
2013.
smaakimpressie
Helder goudgeel van kleur. In de neus verfijnde aroma’s van grapefruit, rijpe abrikoos, wilde perzik, dadels en gekonfijte peer en iets van passievruchten. In het smaakpalet tonen van limoenschil, wit steenfruit, gedroogde appel, bijenwas en een duidelijke ziltige toets, die gepaard gaan met een zeer lange afdronk met subtiele zuren.
vinificatie
Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en perst men direct de gehele trossen en geeft men het sap 24 uur lang een koude inweking voor extra smaakextractie. Hierna laat men het sap temperatuur gecontroleerd (maximaal 22°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote roestvrijstalen tanks. Na 6 weken wordt de jonge wijn overgestoken op rvs-tanks om hierin 10 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne lies te ondergaan. Hierna volgt nog een extra rijpingsperiode van 10 maanden op grote eikenhouten vaten, met aansluitend assemblage van de wijn die zonder klaring of filtering gebotteld wordt. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologisch dynamische regels en voorschriften.