Rebholz - Kastanienbusch Riesling GG

€ 80,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Rheinland-Pfalz
Smaaktype Vol en rijk, zonder houtopvoeding
Inhoud 0,75
Producent Weingut Ökonomierat Rebholz
Land Duitsland

Details

Weer zo'n typische 'grote' terroirwijn van Rebholz, van elke berg dan wel heuvel met een eigen, unieke bodemstructuur wordt apart een wijn gemaakt. Dit 'kastanjebos' is een grote naam in de Pfalz want behorend tot de grote cru's uit de regio. Licht goudgeel van kleur, zeer aromatische neus met wat vuursteen. Intense wijn, die alle mondhoeken bespeelt. Strakke droge wijn met frisse en heel krachtige aanzet, mondvullend, complex en heel boeiend om te ervaren. Wat een diepte en lengte!

smaakimpressie

De in Pfalz unieke bodem van rode leisteen geeft deze wijn zijn bijzondere aromatische kracht: elegant citrusfruit, appel, abrikoos, aromatische groene kruiden en (groene) thee. De structuur is evenwichtig, krachtig doch elegant en fris, en de rijp fruitige en minerale smaak simpelweg grandioos!.

vinificatie

De streng geselecteerde riesling druiven ondergaan direct bij aankomst in de wijnkelders een koude inweking om de volle aromatische kracht van de schillen te benutten. De gisting vindt plaats op RVS tanks. Gezocht wordt naar een perfecte balans tussen fris zuur, fruit, restsuiker en alcohol. .