Rebholz - Kastanienbusch Riesling GG

€ 92,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Rheinland-Pfalz
Smaaktype Vol en rijk, zonder houtopvoeding
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Ökonomierat Rebholz
Land Duitsland

Details

Rebholz - Kastanienbusch Riesling GG is een witte wijn die wordt geproduceerd in het Pfalz-gebied van Duitsland. GG staat voor Grosses Gewächs, wat aangeeft dat de wijn afkomstig is van een topwijngaard en gemaakt is volgens strikte kwaliteitsnormen. De Kastanienbusch wijngaard is gelegen op de zuidelijke hellingen van de Pfalz en is een van de meest prestigieuze wijngaarden in het gebied. De bodem bestaat voornamelijk uit zandsteen, kalksteen en leem, en de hellingen zorgen voor een goede afwatering en een optimale blootstelling aan de zon. De Rebholz - Kastanienbusch Riesling GG is een droge wijn met een hoge zuurgraad en een uitgesproken mineraliteit. Het aroma wordt gekenmerkt door citrusvruchten, groene appel en bloemige tonen. In de mond heeft de wijn een verfijnde textuur met tonen van perzik en abrikoos, gevolgd door een lange afdronk met een lichte kruidigheid. De wijn wordt geproduceerd door Weingut Rebholz, een familiebedrijf dat al sinds 1632 wijn produceert in de Pfalz. Het bedrijf is toegewijd aan biodynamische wijnbouwpraktijken en maakt wijnen die de terroir en het karakter van de regio weerspiegelen. De Rebholz - Kastanienbusch Riesling GG is een van hun meest gewaardeerde wijnen en heeft internationaal erkenning gekregen vanwege de uitstekende kwaliteit.

smaakimpressie

De in Pfalz unieke bodem van rode leisteen geeft deze wijn zijn bijzondere aromatische kracht: elegant citrusfruit, appel, abrikoos, aromatische groene kruiden en (groene) thee. De structuur is evenwichtig, krachtig doch elegant en fris, en de rijp fruitige en minerale smaak simpelweg grandioos!.

vinificatie

De streng geselecteerde riesling druiven ondergaan direct bij aankomst in de wijnkelders een koude inweking om de volle aromatische kracht van de schillen te benutten. De gisting vindt plaats op RVS tanks. Gezocht wordt naar een perfecte balans tussen fris zuur, fruit, restsuiker en alcohol. .