Rebholz - Riesling vom Muschelkalk Trocken

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Rheinland-Pfalz
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Ökonomierat Rebholz
Land Duitsland

Details

Typische terroirwijn van Rebholz, van elke berg dan wel heuvel met een eigen, unieke bodemstructuur wordt apart een wijn gemaakt. Deze riesling komt van bodems met heel veel kalk. Lichtgeel van kleur, aromatisch neus met tonen van exotisch- en citrus fruit en witte bloemetjes. Heel precieze wijn met droge, frisse en mineralige aanzet, licht tintelend op de tong. Pretiig elegant wijn met karakter. Heel precies, heel puur, heel mooi en zo verfijnd.

smaakimpressie

De combinatie van druivenras en bodemtype geeft een bijzondere, kenmerkende complexiteit aan deze wijn. Zeer elegant en verfijnd, zacht kruidig en fruitig (rijpe gele vruchten en exotische nuances), complex en geconcentreerd, diep en zeer fris, met een prachtige, zachte en minerale finale.

vinificatie

De streng geselecteerde druiven ondergaan direct bij aankomst in de wijnkelders een koude inweking van 24 uur om de volle aromatische kracht van de schillen te benutten. De gisting vindt plaats in RVS tanks. Gezocht wordt naar een perfecte balans tussen fris zuur, fruit, restsuiker en alcohol.