Sattlerhof - Gamlitzer Sauvignon Blanc

€ 26,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Sattlerhof Het familiedomein Sattlerhof cultiveert 30 hectare wijngaarden in een van de boeiendste wijngebieden van Oostenrijk: Südsteiermark, in het zuidoosten van het land, onder de stad Graz en ten zuiden van het stadje Gamlitz, niet ver van de grens met Slovenië. Het domein is sinds 1887 in fam . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Glazen vinolok
Regio Steiermark
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Sattlerhof
Land Oostenrijk

Details

De serie Gamlizter (voorheen Steirische Klassik) bestaat uit jong gebottelde wijnen met de nadruk op fris en fruitig, en trouw aan de Steirische stijl. Deze Sauvignon Blanc is klassiek gemaakt, dus inclusief enkele maanden rijping in RVS tanks op het eigen bezinksel. Het geeft een bijzondere wijn, zeer fris en diep aromatisch, met een fluwelen smaak.

smaakimpressie

De druiven voor deze wijn groeien op oud zeezand en kiezels. Het geeft een bijzondere wijn, zeer fris en diep aromatisch, met nuances van gele paprika en peultjes. In de mond heeft de wijn een goede structuur, is zuiver fruitig, levendig fris, speels en aanhoudend, met een fluwelige smaak.

vinificatie

Alles bij Sattlerhof wordt in het spel gezet om de kwaliteitstandaard van elke wijn hoog te houden. Sattlerhof wijnen zijn altijd zuiver en fris. In de kelder wordt de familietraditie en wijnbouwkennis gecombineerd met functioneel gebruik van moderne technologie: RVS tanks met temperatuurcontrole, gebruik van zwaartekracht in plaats van mechanische pompen, keuze tussen kleine barriques en grote vaten etc. Deze Sauvignon blanc STK is klassiek opgevoed, enkelen maanden lang in RVS tanks op het eigen bezinksel. .