Sattlerhof - Kranachberg Sauvignon Blanc

€ 59,00
Nog %1 beschikbaar
Weingut Sattlerhof Het familiedomein Sattlerhof cultiveert 30 hectare wijngaarden in een van de boeiendste wijngebieden van Oostenrijk: Südsteiermark, in het zuidoosten van het land, onder de stad Graz en ten zuiden van het stadje Gamlitz, niet ver van de grens met Slovenië. Het domein is sinds 1887 in fam . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Glazen vinolok
Regio Steiermark
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Sattlerhof
Land Oostenrijk

Details

Alles bij Sattlerhof wordt in het spel gezet om de kwaliteitstandaard van elke wijn hoog te houden. In de kelder wordt de familietraditie en wijnbouwkennis gecombineerd met functioneel gebruik van moderne technologie: RVS tanks met temperatuurcontrole, gebruik van zwaartekracht in plaats van mechanische pompen, keuze tussen kleine barriques en grote vaten etc. Deze Sauvignon blanc 1e STK Lage Kranachberg is klassiek gemaakt. De druiven voor deze wijn groeien op een zeldzaam bodemtype van oud zee zand en muschelkalk dat de wijn een bijzondere dimensie meegeeft. In de mond komt de terroir naar boven, met zuivere, pakkende mineraliteit en elegante frisheid. De afdronk is lang en complex. Tip: binnen 1-10 jaar na de oogst drinken.

smaakimpressie

De druiven voor deze wijn groeien op een zeldzaam bodemtype van oud zeezand en muschelkalk, met daarin wit mica. Het geeft een zeer complexe wijn, breed aromatisch met nuances van kruisbessen en grapefruit. In de mond komt het bijzondere terroir naar boven, met zuivere, pakkende mineraliteit en elegante frisheid. De afdronk is lang en complex.

vinificatie

Alles bij Sattlerhof wordt in het spel gezet om de kwaliteitstandaard van elke wijn hoog te houden. Sattlerhof wijnen zijn altijd zuiver en fris. In de kelder wordt de familietraditie en wijnbouwkennis gecombineerd met functioneel gebruik van moderne technologie: RVS tanks met temperatuurcontrole, gebruik van zwaartekracht in plaats van mechanische pompen, keuze tussen kleine barriques en grote vaten etc. Deze Sauvignon blanc 1e STK Lage Kranachberg is klassiek opgevoed, 8-9 maanden lang in RVS tanks op het eigen bezinksel. .