Weigand - Bochen Silvaner

Nog %1 beschikbaar
Weingut Weigand Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn: het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboer . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Silvaner
Afsluiting Schroefdop
Regio Franken
Inhoud 0,75
Producent Weingut Weigand
Land Duitsland

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, perzik, heel subtiel wat gedroogd tropisch fruit, mineralen en zelfs iets van aarde. In het smaakpalet gekonfijte citroen, wederom mineraliteit, dat gepaard gaat met een opvallend rijke afdronk die de zuren maskeert. .

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een korte koude inweking plaats, vervolgens persing van de druiven en een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks waarna de jonge wijn wordt overgestoken op grote eikenhouten vaten om de malolactische gisting te ondergaan en op zijn fijne lies te rijpen. Na zeven maanden wordt de wijn zonder filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.