Weigand - Der Held Spätburgunder 2015

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 39,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Weingut Weigand
Smaaktype Droog, halfvol, elegant, complex, verfijnd en met houtrijping.
Druivenras Pinot Noir
Regio / streek Franken
Land Duitsland
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, frambozen, rozenblaadjes en wilde kruiden. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, kreupelhout en een mineralige toets, die gepaard gaan met een zeer lange afdronk met rijpe tannines en ragfijne zuren.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven gekneusd en laat men ze aansluitend ongeveer 3 weken lang een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op een roestvrijstalen tank. Hierna volgt persing, waarna de jonge wijn wordt overgestoken op eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na 24 maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Fazant, patrijs, langzaam gegaarde lamsbout, risotto met eekhoorntjesbrood en kazen als Reblochon of Citeaux.

Wijnhuis

Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn: het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboeren is niet verantwoordelijk voor eigen productie en voelt geen noodzaak om te innoveren of experimenteren. Wanneer er zich dan toch een wijnmaker aandient met een nieuwe visie is dat in Franken meteen schrikken. Andi Weigand van Weingut Weigand in Iphofen hoort tot de nieuwe lichting jonge wijnmakers met moderne ideeën en plannen. In 2013 kreeg Andi van zijn vader de vrije hand om op het familiewijngoed van 5,8 hectare zijn vernieuwende ideeën te combineren met de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie oenologie. Dat betekent dat er meer werk in de wijngaarden plaatsvindt, zoals extra snoeien om lagere opbrengsten te krijgen, geen gebruik van onkruidverdelgers meer en met de hand oogsten. Weingut Weigand werkt tijdens de vinificatie alleen met wilde gisten, laat de wijnen zo lang mogelijk op de lie rijpen en ontzuurt de wijnen niet. Daarnaast is Weingut Weigand in conversie naar biologische teelt en heeft Andi de intentie om uiteindelijk geheel biologisch-dynamisch te gaan werken. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinot Noir
Veel wijnmakers hebben een haat-liefdeverhouding met de pinot noir. Het is een lastig te verbouwen druif, maar hij kan geweldige wijnen geven. Wellicht geldt hetzelfde voor wijndrinkers: de hoge zuren en fijne aroma’s zijn niet aan iedereen besteed. De druif is beroemd van de rode Bourgognes, maar is misschien wel het geheime wapen van de Champagne-streek, waar hij een van de drie belangrijke druivenrassen is. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Weigand - Der Held Spätburgunder 2015

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen