Weigand - Der Wilde Silvaner

€ 16,50
Nog %1 beschikbaar
Weingut Weigand Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn: het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboer . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Silvaner
Afsluiting Schroefdop
Regio Franken
Inhoud 0,75
Producent Weingut Weigand
Land Duitsland

Details

De wijn Weigand - Der Wilde Silvaner is een wijn gemaakt van de druivensoort Silvaner. Deze druivensoort wordt vaak gebruikt in de regio Franken in Duitsland, waar deze wijn ook vandaan komt. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van rijp fruit en bloemen. In de smaak is de wijn fris en droog met tonen van perzik en appel. De wijn is gemaakt door wijnmaker Weigand, een familiebedrijf dat al generaties lang wijn maakt in de regio Franken. De naam "Der Wilde" verwijst naar de wildheid van de Silvaner druiven, die vaak op minder gecontroleerde wijngaarden groeien in tegenstelling tot druiven die op gecultiveerde wijngaarden groeien.

smaakimpressie

Helder bleek strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, bloemen en iets ziltigs. In het smaakpalet citrusfruit, groene appel en subtiele mineraliteit, dat gepaard gaat met een afdronk met goede strakke zuren.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een korte koude inweking plaats, waarna de persing van de druiven volgt. Dan volgt de spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks waar de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne lie rijpt. In het vroege voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften. Weingut Weigand is sinds kort in de overgang naar (gecertificeerd) organisch telen.