Wieninger - Bisamberg Gemischter Satz

€ 23,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Wieninger De wereldberoemde Fritz Wieninger is de pionier geweest van de nieuwe Weense wijnbouw. In de afgelopen twintig jaren wist hij de status van de Weense wijnregio te verhogen van traditionele ‘heuriger-’ en ‘Buschenschankwein’ productiezone tot alom geprezen kwaliteitswijngebied. Met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay, Grauburgunder, Weissburgunder
Afsluiting Vinolok
Regio Wien
Inhoud 0,75
Producent Weingut Wieninger
Land Oostenrijk

smaakimpressie

Helder, flonkerend strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, rijpe peer, kruisbes, papaja en iets van tabak. In het smaakpalet tonen van grapefruit, geel steenfruit, gedroogde vruchten en een duidelijke mineralige toets, die gepaard gaan met een intense afdronk met fijne zuren.

vinificatie

De druiven voor de Wiener Gemischter Satz DAC Bisamberg van Weingut Wieninger zijn afkomstig van de wijngaard 'Hochfeld', die gelegen is op de Bisamberg en beplant is met ruim 40 jaar oude stokken. In de loop van september worden de verschillende druivenrassen tegelijkertijd met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven ontsteeld en zeer voorzichtig pneumatisch geperst, waarna het sap 12 uur lang rust krijgt om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men temperatuurgecontroleerd een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.