Wieninger - Grüner Veltliner Ried Herrenholz

Nog %1 beschikbaar
Weingut Wieninger De wereldberoemde Fritz Wieninger is de pionier geweest van de nieuwe Weense wijnbouw. In de afgelopen twintig jaren wist hij de status van de Weense wijnregio te verhogen van traditionele ‘heuriger-’ en ‘Buschenschankwein’ productiezone tot alom geprezen kwaliteitswijngebied. Met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner
Afsluiting Vinolok
Regio Wien
Inhoud 0,75
Producent Weingut Wieninger
Land Oostenrijk

smaakimpressie

Dit is het type Grüner Veltliner van oude wijnstokken, waar Wieninger beroemd om is geworden. Frisse groene kleur. Uitnodigend fris en kruidig in de neus en op de tong, met aroma’s van appel, grapefruit en groene kruiden. In de mond een en al elegantie, zuiverheid, levendige frisheid en intense minerale tonen; bijzonder plezierige en toegankelijke smaak, jeugdig fris en kruidig en een relatief laag alcoholpercentage.

vinificatie

De met de hand geoogste druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd, direct in de wijngaard en kort daarna op een volautomatische sorteertafel in de wijnkelders. Na een koude inweking van 2 tot 3 uur worden de druiven voorzichtig geperst. Na een korte natuurlijke bezinking laat men de heldere most in gekoelde rvs-tanks bij 19°C gisten gedurende 3 weken. De jonge wijn rust nog enige tijd op zijn fijne bezinksel en wordt in de late winter gebotteld na een lichte filtering.