Wirra Wirra - Adelaide Chardonnay

€ 10,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Mclaren Vale
Inhoud 0,75
Producent Wirra Wirra
Land Australië

Details

Pas op! Doordrinkwijn. Uit de Adelaide Hills waar een relatief wat koeler klimaat heerst (hoger gelegen en zeebries) komt deze frisse en elegante Chardonnay. Helder bleekgeel van kleur met een groene zweem, stuivend fris geurend naar zuurtjes, perzik en nectarines. Een sappige frisse aanzet, bijna crispy zo je wilt, citrus-, perzik-, en peeraccenten met fijne zuurtjes jubelen door je mondholte, bijna lieflijk. Maar er komt meer, want na de frisse start in je mond verandert die even later in een subtiel lichtromige ondertoon van de houtopvoeding en een fris grapefruitbittertje op het eind . Moderne mooi elegante stijl, lijkt lichtvoetig maar blijkt verrassend compleet, toch weer een beetje klassiek. Subtiele wijn met ideale balans en aangename spanning. Verveelt niet. Gewoon lekker!

smaakimpressie

Helder licht strogeel met een groen zweempje. Levendige fruitneus met sappige limoenen, citroenen, witte perzik en florale geuren. Op de achtergrond een subtiele romigheid en mineraliteit verkregen door de natuurlijke gisting en het regelmatig roeren van de ‘lees’ (fijn bezinksel) tijdens de opvoeding in RVS tanks. Mondvullend met frisse sappige perzik, peren en citrusvruchten aroma’s, goed in evenwicht gehouden door de romige structuur en de verfrissende zuurgraad.

vinificatie

Tijdens de koele nachtelijke uren zijn de Chardonnay druiven op hun best, vandaar wordt er ’s nachts machinaal geoogst. Bij de persing wordt het beste vrije loop sap gescheiden van het sap van de persing. Gedurende een periode van 4 tot 7 dagen wordt het sap gekoeld om vaste bestanddelen uit te laten zakken. Het heldere sap wordt naar een nieuwe tank overgebracht om de vergisting te laten aanvangen. De vinificatie in RVS tanks is gericht op het behouden van fruit en frisheid. Voor meer aromatische complexiteit en smaakrijkdom wordt gedurende een periode van 3 maanden na de gisting, de wijn regelmatig omgeroerd. Zo krijgt de wijn meer textuur en rondingen en is bovendien beter bestand tegen oxidatie.