Wirra Wirra - Scrubby Rise Sauvignon Blanc

€ 12,50
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Mclaren Vale
Inhoud 0,75
Producent Wirra Wirra
Land Australië

Details

Een lange afdronk die fijn blijft hangen, heerlijk ongecompliceerd en mooi frisse wijn! Levendige stuivend frisse aanzet met tropisch fruitaccenten en prettig frisse zuren om het geheel mooi in balans te houden. Ongekend opwekkend fris en fruitig met aangename bittertjes die een fijne beet geven. Blend van sauvignon blanc, semillon en viognier, die respectievelijk zorgen voor frisheid, fruitigheid en kruidigheid. Bleekgele kleur met fristintelende aromatische neus, geuren van limoentjes en tropisch fruit.

smaakimpressie

Licht strogeel van kleur met een groen zweempje. Frisse neus met boeiende aroma’s van tropisch fruit en citrusvrucht en nuances van Granny Smith appel en groene kiwi. De viognier vult het geheel aan met florale accenten en een hint van oranjebloesem. Frisse aanzet van verse citroen en limoen, passievruchten en meloen, evenwichtig en intens mondgevoel. Verrukkelijk prikkelende frisheid van de citrusvruchten tot in de lange, strakke finale.

vinificatie

Uitgekiende regionale blend met subregionale karakteristieken. De vinificatie in RVS tanks is gericht op het behouden van fruit en frisheid. Slechts 10% van de blend (alleen sémillon en viognier) is gegist en opgevoed in barriques van Frans eikenhout.