Wirra Wirra - Vintage Bell Cabernet Sauvignon

€ 44,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon
Afsluiting Schroefdop
Regio Mclaren Vale
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Wirra Wirra
Land Australië

Details

Vernoemd naar de klok in de kerktoren 'The Angelus' heet ie in Australië, maar zo mag deze wijn in Europa niet heten, vanwege die ene beroemde St. Emilion-wijn met dezelfde naam. Het andere flagship volgens de BSE methode (zie RSW Shiraz). Diepdonkerrood van kleur, in de neus rijpe tonen van wilde en zwarte bessen en rabarber naast kruiden (oregano, rozemarijn) en specerijen (nootmuskaat) vermengd met eikenhout accenten, rokerigheid en toffeetonen. Cederhout en donker bessenfruit voeren de boventoon, wijn met veel pit en lengte, zowel weelderig als streng, voluptueus, maar strak, gelaagd met tonen van toffee, koffie en chocola. Rijpe tannines en een goede zuurgraad geven de wijn bite en ruggengraat, alles is mooi versmolten. Tot een uitgebalanceerde structuur. Mooi gedefinieerde wijn. Enorme lengte. Topwijn!

smaakimpressie

Diep paars met een rood randje. Complexe neus van bessen, rabarber, gedroogde kruiden, cederhout (sigaarkistje), nootmuskaat, toffee, leer en gerookt hout. Gul, breed en lang, met stevige maar verfijnde tannines, zeer elegant.

vinificatie

De icoonwijn ‘Dead Ringer’ (‘The Angelus’ in Australië) wordt gemaakt van druiven uit diverse wijngaarden. Deze worden per perceel apart gevinifieerd. Tot de assemblage ondergaan de wijnen 22 maanden opvoeding in (± 65% nieuwe) Franse barriques.