Domaine de Saint Pierre - Fabrice Dodane

Fabrice Dodane is bepaald geen nieuwtje te noemen in de wijnwereld. Hij studeerde oenologie aan de universiteit van Beaune om vervolgens als ‘vineyard manager’ aan de slag te gaan bij Domaine de Saint Pierre in de Jura. Dat was in 1989 en inmiddels is hij eigenaar van het domein. In de tussentijd heeft hij veel veranderingen doorgevoerd. In 2002 stopte hij met het gebruik van chemicaliën; een paar jaar later bemachtigde hij het certificaat voor biologische wijnbouw. Vandaag de dag gaat hij nog een stapje verder en maakt hij op Domaine de Saint Pierre loepzuivere wijnen zonder additieven en met minimale interventie.

Lees verder...

De wijngaarden van Domaine de Saint Pierre

In totaal heeft Domaine de Saint Pierre ruim 6 hectare wijngaarden, die verspreid liggen in AOC Arbois. Het domein mag dan misschien niet groot zijn, divers is het wel. De belangrijkste druivenrassen van de Jura zijn er vertegenwoordigd. Chardonnay is goed voor de grootste aanplant met 2,8 hectare in Arbois, Vadans en Mathenay. Pinot noir volgt als tweede met 1,4 hectare in Arbois. De rest is beplant met de lokale druivenrassen savagnin (1 hectare), poulsard (1 hectare) en trousseau (0,25 hectare).

Respect voor het terroir

Net als andere wijnmakers in de Jura is ook Fabrice Dodane erg verbonden met zijn land. Het leven in de bodem en daarboven moet behouden blijven. Al sinds 2002 werkt hij biologisch, al gaat hij tegenwoordig veel verder dan dat. De rendementen worden laag gehouden om de kwaliteit te kunnen waarborgen; denk aan 28 hectoliter per hectare. De druiven worden met de grootste zorg en met de hand geplukt. Geen toevoegingen (ook geen zwavel) en minimale interventie tot aan de botteling: dat is het doel van Fabrice Dodane.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen