Colombard

De oorsprong van colombard ligt in de Charente, een streek in het zuidwesten van Frankrijk, bekend van cognac. In haar boek ‘Wine Grapes’ noemt Jancis Robinson de colombard een productief werkpaard. Deze druif groeit namelijk makkelijk. Vroeger werd de druif meer gebruikt voor brandy, maar tegenwoordig kom je ’m steeds vaker tegen in dorstlessende blends, samen met ugni blanc en/of gros manseng en viognier.

Lees verder...

Colombard, de borrelwijn bij uitstek

Die dorstlessende blends zijn te danken aan de moderne technieken die vandaag de dag worden gebruikt om jonge, frisse wijnen te maken. Colombard met zijn ‘partner in crime’ ugni blanc lenen zich daar uitstekend voor. De aroma’s die het meeste naar voren komen, zijn limoen, perzik en grapefruit. Het zijn smakelijk witte wijnen voor alledag met een prima prijs-kwaliteitverhouding. De ideale wijn voor bij de borrel!

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Lekker bij lichte gerechten, zoals salades met mozzarella of feta. Ook heerlijk bij een pannetje mosselen of gamba’s uit de oven.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting! (alleen online)

Van vrijdag 16 t/m zaterdag 31 augustus 2018 geldt de volgende korting:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Bekijk de actie