Artazu - Artazuri Rosado

€ 10,50 Regular Price € 14,95
Nog %1 beschikbaar
Artazu

Rioja Alavesa, Navarra en Alicante

Bodegas y Viñedos Artadi produceren kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante. Om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten, wordt bij . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Garnacha Tintorera
Afsluiting Kurk
Regio Navarra
Inhoud 0,75
Wijnhuis Artazu
Land Spanje

Details

In de gemeente Artazu in Navarra wordt deze rosé van Garnacha gemaakt. Naar de tradities van de regio heeft deze rosé meer kleur maar bevat daardoor een flinke dosis fruitigheid. De biologisch bewerkte wijngaarden liggen op gemiddeld 500 meter hoogte op een bodem van klei en kalksteen. Er wordt gemerkt met respect voor de omgeving zonder gebruik van pesticiden of herbiciden.

smaakimpressie

Rijke geur met aarbei en framboos. Wat kruidigheid en munt. In de smaak toont deze rosé zich in het begin zwoel maar compleet droog. De frisse zuurgraad zorgt voor een mooie balans.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt in kleine batches van 10 kilogram. Na een eerste selectie van trossen en druiven vindt er een lichte persing plaats. De wijn wordt op roestvrijstaal koel vergist voor een periode van ongeveer 18 dagen.