Casa Ferreirinha - Vinha Grande Douro White

€ 15,95
Nog %1 beschikbaar
Casa Ferreirinha

Toonaangevend wijnhuis

Casa Ferreirinha, het toonaangevende wijnhuis in de prachtige Douro, is een wijnproducent met een lange geschiedenis. In 1751 gaat Ferreira van start als producent van vooral versterkte wijnen, slechts in beperkte mate wordt er ook niet versterkte Douro-w . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Arinto, Codega, Gouveio, Rabigato, Viosinho
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casa Ferreirinha
Land Portugal

Details

Casa Ferreirinha - Vinha Grande Douro White is een witte wijn uit de Douro-vallei in Portugal. Deze wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Viosinho, Gouveio en Rabigato. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden geperst en gefermenteerd. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van bloemen, citrus en rijpe appel. De smaak is fris en fruitig, met tonen van perzik, citrus en een subtiele minerale ondertoon. De afdronk is zacht en verfrissend. Casa Ferreirinha - Vinha Grande Douro White is een perfecte wijn om te serveren bij visgerechten, kreeft of gegrilde groenten. Het is ook een goede keuze voor een aperitief of als gezellige wijn tijdens een maaltijd met vrienden.

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, mango en een lichte kruidigheid. In het smaakpalet tonen van citroen, tropisch fruit en een hint van vanille, die worden gevolgd door een aanhoudende afdronk met levendige zuren.

vinificatie

Na het handmatige, selectieve plukken begin september worden de druiven gekneusd en krijgen ze enkele uren koude schilweking, waarna persing volgt en wederom enkele uren rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt de most geperst en overgestoken op Franse eikenhouten barriques om hierin zeer langzaam de temperatuurgecontroleerde (18°C) alcoholische fermentatie te ondergaan, met aansluitend rijping op de ‘lie’. Na 8 maanden wordt de wijn uiteindelijk geassembleerd, licht geklaard, gefilterd en gebotteld.