Casa Ferreirinha - Vinha Grande Douro White

Nog %1 beschikbaar
Casa Ferreirinha Casa Ferreirinha is hét huis dat de echtheid, uitmuntendheid en de echte smaak van Douro wijnen vertegenwoordigt. Het wijnhuis is het erfgoed van A.A. Ferreira, één van de historische wijnhuizen uit Porto/Douro die al handel dreef in 1751 en waarvan Dona Antónia Ferreira in de 19de eeu . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Arinto, Codega, Gouveio, Rabigato, Viosinho
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casa Ferreirinha
Land Portugal

Details

Intens aroma met wit en tropisch fruit, naast florale tonen, een lichte mineraliteit en mooie geïntegreerde, discrete houttonen die zorgen voor complexiteit. Levendige frisse zuurgraad met in de afdronk wat tonen van wit fruit en asperges. Lange, elegante en gebalanceerde afdronk. Serveer als aperitief of bij gerechten met vis, zeevruchten, salade, pasta en zelfs wit vlees. Serveertemperatuur: 9-11⁰C.

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, mango en een lichte kruidigheid. In het smaakpalet tonen van citroen, tropisch fruit en een hint van vanille, die worden gevolgd door een aanhoudende afdronk met levendige zuren.

vinificatie

Na het handmatige, selectieve plukken begin september worden de druiven gekneusd en krijgen ze enkele uren koude schilweking, waarna persing volgt en wederom enkele uren rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt de most geperst en overgestoken op Franse eikenhouten barriques om hierin zeer langzaam de temperatuurgecontroleerde (18°C) alcoholische fermentatie te ondergaan, met aansluitend rijping op de ‘lie’. Na 8 maanden wordt de wijn uiteindelijk geassembleerd, licht geklaard, gefilterd en gebotteld.

Meer van deze producent: