Cave Talmard - Mâcon Chardonnay

€ 15,95
Nog %1 beschikbaar
Talmard Heerlijke, niet-houtgerijpte wijnen uit het dorpje Uchizy, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is Chardonnay in zijn puurste vorm!

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talmard
Land Frankrijk

Details

Heerlijke, niet houtgerijpte wijnen uit het dorpje Uchizy, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit is chardonnay in haar puurste vorm! Biologische wijnbouw. Licht en helder geelgoud van kleur, met zilvergroene schitteringen. De neus is subtiel, volop zacht citrusfruit, florale nuances (kamperfoelie, acacia, witte roos) en een hint van groene kruiden (citroenmelisse, ijzerkruid). In de mond vloeien deze aroma's uit, aangevuld met kweepeer en soms (wilde) venkel. De aanzet is fris, droog en fruitig, maar het mondgevoel is rond, mild en geconcentreerd, met een goede lengte.

smaakimpressie

Licht en helder geelgoud van kleur, met zilvergroene schitteringen. De neus is subtiel, volop zacht citrusfruit, florale nuances (kamperfoelie, acacia, witte roos) en een hint van groene kruiden (citroenmelisse, ijzerkruid). In de mond vloeien deze aroma’s uit, aangevuld met kweepeer en soms (wilde) venkel. De aanzet is fris, droog en fruitig, maar het mondgevoel is rond, mild en geconcentreerd, met een goede lengte.

vinificatie

De druiven worden zo rijp mogelijk geoogst om niet te hoeven chaptaliseren (het toevoegen van suiker aan de most om meer alcohol en evenwicht te krijgen, volkomen legaal maar zeer controversieel). De oogst gebeurt machinaal, voor meer flexibiliteit. De druiven worden snel naar de wijnkelder vervoerd en daar zorgvuldig pneumatisch geperst. De zwaartekracht wordt gebruikt om de sappen naar decanteertanks te verplaatsen, waar ze via natuurlijke bezinking na 18 uur helder worden. De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks bij 18-22°C om de aromatische kracht van het fruit te behouden. Dit kan een maand en soms langer duren. De malolactische gisting volgt, waarna de jonge wijn gescheiden wordt van zijn bezinksel. Na een koude stabilisatie en klaring wordt het vanaf maart van het jaar na de oogst gebotteld.

Meer van deze producent: