Château Brande-Bergère - Bordeaux Supérieur

Nog %1 beschikbaar
Château Brande-Bergère Dit pittoreske kasteeltje ligt helemaal in het noorden van Bordeaux, nog boven de beroemde wijngaarden van Pomerol. In de wijngaarden is veel oog voor detail. Met verschillende grassen tussen de wijngaarden wordt het biologisch evenwicht in stand gehouden. Merlot en cabernet franc spelen h . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Regio Bordeaux
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Château Brande-Bergère
Land Frankrijk

Details

Dit fraaie kasteeltje ligt helemaal in het noorden van Bordeaux, tegen de Charente aan. Eigenaar is de CFO van Dior. De bodem bestaat er uit kiezels en kleine stenen op een onderlaag van klei. Dit type bodem komt veelvuldig voor in de twee naburige AOC/AOP Saint-Emilion en Pomerol. Het verklaart de overeenkomsten tussen de wijnen van Château Brane-Bergère en die van de twee beroemde buren. Niet voor niets droeg deze streek in de 19e eeuw de herkomstbenaming Nord Saint-Emilion. Er zijn twee kwaliteitsniveaus: de 'gewone' Brande Bergère en de supercuvée, O'Byrne, die is vernoemd naar de eerste eigenaar van het Château, de Ierse familie O'Byrne.

smaakimpressie

Intense kleur, variërend van robijn tot granaat rood. Volop fruit in de neus, rode en zwarte bessen, aangevuld met specerijen, een hint van rook, vanille, menthol en drop. Krachtige aanzet, gevolgd door mondvullend rijp fruit, vlezigheid en rijpe tannines. Lange, elegante en evenwichtige finale.

vinificatie

Er wordt met de hand geplukt om perfect gezonde druiven te verkrijgen, afkomstig van wat jongere wijnstokken (±20 jaar oud). De trossen worden volledig ontsteeld. In de kelder vindt de gisting in cementen tanks plaats onder strenge temperatuurcontrole. Er wordt niet gezocht naar overextractie in de wijnen, maar juist naar een perfect evenwicht. De wijnen worden opgevoed gedurende 17 maanden in cementen tanks. Klaren en filteren worden tot een minimum beperkt om de eigen kracht van de sappen te behouden.

Meer van deze producent: