Domaine Antoine Sanzay - Saumur Champigny La Haye Dampierre

€ 37,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Antoine Sanzay
Land Frankrijk

Details

Domaine Antoine Sanzay is een wijnbedrijf in de Loire-vallei in Frankrijk. Het produceert wijnen uit de Saumur Champigny-appellatie, die specifiek afkomstig zijn van wijngaarden in de La Haye Dampierre-regio. Deze wijnen worden gemaakt van druivensoorten zoals Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Saumur Champigny is bekend om zijn krachtige rode wijnen met fijne tannines en een goede balans tussen fruit- en houttonen. Het bedrijf wordt gerund door de familie Sanzay en heeft een goede reputatie in de wijnwereld.

smaakimpressie

Somber granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, rijpe aardbeien, onkruid, geroosterde rode paprika en wat zwarte peper. In het smaakpalet veel rijp klein rood fruit, kruiden en een mineralige toon die in de afdronk begeleid worden door duidelijke maar frisse tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk vindt er een selectie plaats van de druiven die vervolgens ontsteelt en licht gekneusd worden. Waarna zonder gebruik van zwavel de most een 30 dagen durende alcoholische gisting ondergaat met wilde (druifeigen) gisten op betonnen cuves. Vervolgens vind de persing van de druivenmost plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op een grote betonnen cuve waar de malolactische gisting en rijping plaats vindt. Na een periode van 6 maanden wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.