Fay d'Homme - Muscadet Sèvre et Maine Terre de Gneiss

€ 32,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Muscadet
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Inhoud 0,75
Wijnhuis Fay d’Homme
Land Frankrijk

Details

Fay d'Homme is een wijnmakerij gelegen in de Loire-vallei in Frankrijk. De wijngaarden van Fay d'Homme liggen in de Muscadet Sèvre et Maine regio, een gebied bekend om zijn witte wijnen gemaakt van de Melon de Bourgogne druif. De Muscadet Sèvre et Maine Terre de Gneiss is een specifieke wijn van Fay d'Homme die gemaakt wordt van de Melon de Bourgogne druif die op de grond van Gneiss groeit. Gneiss is een type gesteente dat rijk is aan mineralen, wat bijdraagt aan de complexiteit en unieke smaken van deze wijn. De Muscadet Sèvre et Maine Terre de Gneiss van Fay d'Homme wordt gekenmerkt door zijn frisse en fruitige smaken, met tonen van citrus, appel en perzik. De wijn heeft ook een aardige minerale afdronk, dankzij de grond waarop de druiven groeien. Deze wijn is perfect om te serveren als aperitief of bij visgerechten.

smaakimpressie

Helder, licht geelgroen van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, peer, grannysmith- appels, meloen en witte bloesem. In het smaakpalet tonen van limoen, appel, witte perzik en een hint van tropisch fruit, die in de lange, licht ziltige afdronk gepaard gaan met frisse zuren.

vinificatie

De druiven die gebruikt worden voor de Muscadet Sèvre et Maine sur Lie Terre de Gneiss van Domaine Le Fay d'Homme zijn afkomstig van een 1 hectare grote wijngaard met wijnstokken die in 1954 geplant zijn. Begin september worden de druiven met de hand geoogst. Na selectie worden de druiven ontsteeld en volgt er een pneumatische persing, met aansluitend een koude rustperiode van 12 uur om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Daarna laat men het sap 3 weken lang een temperatuur-gecontroleerde (17°C) alcoholische gisting ondergaan in roestvrijstalen tanks. Aansluitend wordt het grootste deel van de jonge wijn overgestoken op betonnen tanks in de vorm van een ei voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de ‘lie’. Na ruim 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.