Domaine Saint-Germain - Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir

€ 18,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine du Clos Saint-Germain
Land Frankrijk

Details

Clos Saint-Germain - Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir is een wijn uit de Bourgogne regio van Frankrijk. Het wordt geproduceerd door het wijnhuis Domaine Henri Delagrange, gevestigd in de gemeente Volnay. Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven die afkomstig zijn van oude wijnstokken (vieilles vignes) die groeien op een wijngaard genaamd "Clos Saint-Germain". Dit is een van de meest prestigieuze wijngaarden in de Bourgogne regio, gelegen in de buurt van de stad Beaune. De wijn wordt geproduceerd met de handgeplukte druiven en vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende 12 tot 14 maanden in eikenhouten vaten, waarbij een deel van de vaten nieuw is en een deel een aantal jaren oud. Clos Saint-Germain - Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir staat bekend om zijn aroma's van rijp rood fruit, zoals kersen en frambozen, en subtiele tonen van eikenhout en kruiden. De wijn heeft een volle body en zachte tannines, en heeft een lange afdronk. Het is een uitstekende wijn om te combineren met geroosterd vlees, wildgerechten en sterke kazen. Het is een relatief kleine productie wijn en daarom kan het soms moeilijk zijn om te vinden en kan het een hogere prijs hebben dan andere Bourgogne wijnen.

smaakimpressie

Karmozijnrood van kleur met paarse accenten in zijn jeugd. Prachtige neus volop rode en donkere vruchtjes (aardbeien, kersen, zwarte bessen, blauwe bessen) en specerijen. Fris, elegant, soepel en rond op de tong, een echte plezierwijn.

vinificatie

Voor deze wijn worden de trossen streng gecontroleerd en gedeeltelijk ontsteeld. Gebruik makend van natuurlijke zwaartekracht worden de druiven naar de thermisch gereguleerde gistkuipen gebracht. De inweking inclusief gisting duurt circa 14 dagen bij 25-30°C. Daarbij wordt de schillenhoed elke dag regelmatig ondergedompeld en wordt er sap onderaan afgetapt om het vervolgens weer over de schillenhoed te sproeien. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur en meer extract. Na de alcoholische gisting wordt de most geperst, waarna een (gedeeltelijke) malolactische gisting en opvoeding van 6-8 maanden plaats vindt in eikenhouten vaten. .