Gabriëlskloof - Syrah on Shale

€ 36,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Bot River
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Gabriëlskloof
Land Zuid-Afrika

Details

De Gabriëlskloof Syrah on Shale is een rode wijn uit Zuid-Afrika die wordt geproduceerd door Gabriëlskloof Wines. De wijn is gemaakt van 100% Syrah druiven die afkomstig zijn van hun wijngaarden in de Overberg regio van Zuid-Afrika. De druiven worden geplant op een unieke bodem van schist, wat de naam "Syrah on Shale" verklaart. Deze bodem geeft de wijn een unieke smaakprofiel met tonen van zwarte peper, kruiden en zwarte bessen. De wijn is vol, rijk en heeft een goede balans van tannines en zuren. De Gabriëlskloof Syrah on Shale wordt gerijpt voor 12 maanden in Frans eiken vaten. Hierdoor krijgt de wijn extra smaken van vanille, chocolade en koffie. De wijn is klaar om te drinken, maar kan ook worden gerijpt voor een paar jaar voor een nog rijkere smaakervaring. De Gabriëlskloof Syrah on Shale is een goede keuze voor mensen die houden van volle, krachtige rode wijnen met complexe smaken en een stevige structuur. Het is perfect om te combineren met rijke, gekruide gerechten zoals rundvlees, lamsvlees of wild.

smaakimpressie

Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, kreupelhout, laurier, witte peper en verse toast. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, tapenade en specerijen, die gepaard gaan met een fraaie lange mineralige afdronk met rijpe tannines.

vinificatie

De druiven voor de Syrah on Shale The Landscape Series komen van de wijngaard Bokkeveld die een leisteen (shale) bodem heeft. De druiventrossen worden handmatig in optimale conditie geoogst waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinficatieruimte wordt van de trossen 40% heel gelaten en de overige 60% wordt ontsteeld en gekneusd. Vervolgens laat men de gekneusde druiven en gehele trossen de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks ondergaan. Hierna volgt het persen en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 225 en 500 liter, waarvan 30% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden volgt de assemblage en botteling.