Jean-Louis Chavy - Puligny-Montrachet

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis JL Chavy
Land Frankrijk

Details

Aan de kant van Meursault 1er Cru Les Charmes liggen de wijngaarden voor deze Puligny Montrachet. Wijnmaker Jean Louis Chavy beschouwd dit als zijn beste Village wijngaard en daarom wrodt deze afzonderlijk gevinifieerd. Klassieke Pulgny Montrachet met complexe frisheid en rijp witfruit, een hint van honing en mooi licht gedoseerd houtgebruik.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, rijpe perzik, veldbloemen, versgebrande noten, iets van vuursteen en verse toast. In het smaakpalet tonen van grapefruit, geel steenfruit, peer, honing en licht wat brioche, die gepaard gaan met een licht mineralige afdronk met de juiste nerveuze zuren.

vinificatie

De Puligny-Montrachet van Domaine Jean-Louis Chavy is afkomstig van de kleine percelen Les Tremblot, Les Meix, Les Levrons, Corvée des Vignes en Les Reuchaux, die beplant zijn met wijnstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder laat men, na extreem voorzichtige persing van de druiven, het sap 3 weken lang temperatuurgecontroleerd (19°C) een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques (15% nieuw) voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de ‘lie’. Na ongeveer 16 maanden wordt de wijn eventueel geklaard en zonder filtering gebotteld.