La Croix de la Résidence - Viognier

€ 7,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Viognier
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Wijnhuis La Croix de la Résidence
Land Frankrijk

Details

Nieuw in deze La croix de la Résidence serie is deze viognier en die heeft alles wat je er van mag verwachten, frisse steenfruittonen, wat witte peperig- en kruidigheid in Zuid-Franse stijl. De familie Delaunay is al meer dan honderd jaar een begrip in de Bourgogne. Catherine en Laurent Delaunay vertegenwoordigen de vierde generatie van deze familie. Als afgestudeerd oenoloogen richtten ze in 1995 het handelsbedrijf Badet Clément & Cie op. Oorspronkelijke met als doel om hun kennis uit de Bourgogne overtebrengen op de Zuid-Franse regio Languedoc en daar de familietraditie voort te zetten. Bijna 15 jaar later is het 'bedrijfje' flink uit haar jasje gegroeid, Badet Clément & Cie zijn nu 'créateurs de vins de marque' gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige Franse merkwijnen voor de internationale markten.

smaakimpressie

De wijn heeft een prachtige, goudgele kleur en geeft geuren af van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De smaak is krachtig, rijk en evenwichtig. De wijn heeft een vettige structuur, maar is fris van smaak en heeft een mooie finale met een hint van honing.

vinificatie

Voor het behoud van de frisse kenmerken van de wijn worden de druiven vroeg in de ochtend geoogst en snel naar de kelders vervoerd. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks en contact met zuurstof wordt maximaal vermeden om de wijn fris en fruitig te houden.