Les Héritiers du Comte Lafon - Milly-Lamartine

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Les Héritiers du Comte Lafon
Land Frankrijk

Details

Mâcon. De wijnen worden gemaakt door Dominique Lafon, die hier hetzelfde vakmanschap laat zien als in Meursault. Maar ze zijn wel typisch voor de Mâcon! De wijnen worden niet 'op één hoop gegooid' maar wijngaard voor wijngaard gevinifieerd. Biologisch- dynamische wijnbouw. De wijnen worden gemaakt door Dominique Lafon, die hier hetzelfde vakmanschap laat zien als in Meursault. Maar ze zijn wel typisch voor de Mâcon! De wijnen worden niet 'op één hoop gegooid' maar wijngaard voor wijngaard gevinifieerd. Biologisch-dynamische wijnbouw.

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, wilde witte rozen, appelbloesem, gele pruimen en iets van hooi. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit, rijpe golden delicious en een licht mineralige toets, die gepaard gaan met een lange afdronk met fraaie zuren.

vinificatie

Eind augustus, begin september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een extreem voorzichtige persing van de druiven plaats, waarna het sap 12 uur lang rust krijgt om grovere bestanddelen te laten bezinken, met aansluitend een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt na ruim 2 weken de jonge wijn grotendeels overgestoken op schone rvs-tanks en een klein deel op grote eikenhouten foeders, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en op de ‘lie’ te rijpen. Na ongeveer 1 jaar wordt de wijn zonder klaring en eventueel na een zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.