Cante Merle - Rouge

€ 7,75
Nog %1 beschikbaar
Les Vignerons d'Alignan du Vent Op onze zoektocht naar betaalbare wijnen van hoge kwaliteit en met een goede presentatie, proefden wij destijds de Vins de France van Cante Merle. Alle drie zeer smaakvol, zuiver en ongekend goed.

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Grenache, Syrah
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Les Vignerons d'Alignan du Vent
Land Frankrijk

Details

Een wijn die je in zomerse sferen brengt met lekker veel fruit dat door je glas danst en een verleidelijke ondertoon van kruidigheid en specerijen. Een deel van de gebruikte Carignan en Syrah ondergaan 'maceration carbonique' om het fruit te concentreren. Door z'n frisheid en rijkdom is dit een lekker veelzijdig glas wijn.

smaakimpressie

Gulle, fluweelzachte, ronde en sappige rode wijn, volop zwarte bessen in de neus en op de tong. Fluwelige, harmonieuze finale.

vinificatie

De druiven worden ’s nachts geoogst om ze koel bij het wijnbedrijf te krijgen. Het sap blijft enige tijd in contact met de schillen voor een mooie dieprode kleur. De vergistingstemperatuur ligt tussen de 25 en 28°C voor meer extractie van kleur-, geur- en smaakstoffen. De wijn rijpt nog 12 maanden alvorens hij wordt gebotteld.