Bourgogne Exclusief

Bourgogne Exclusief

Prestigieus gebied

Bourgogne, ook wel bekend als de Bourgondische regio, is een van de meest prestigieuze wijngebieden ter wereld. Gelegen in het oosten van Frankrijk, strekt het zich uit over een gebied van meer dan 250 kilometer en omvat het enkele van 's werelds meest gewilde wijngaarden.

Uniek terroir

De wijnen van Bourgogne staan bekend om hun complexiteit, elegantie en finesse. Het gebied is vooral bekend om zijn Pinot Noir en Chardonnay druiven, die hier op een unieke manier tot uitdrukking komen. De druiven groeien op een bijzonder terroir, wat betekent dat de bodem, het klimaat en de ligging van het gebied allemaal een unieke invloed hebben op de smaak en kwaliteit van de wijn.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-16 van 16

Pagina
 • € 60,00
  +6
 • € 115,00
  +6
 • € 52,00
  +6
 • € 29,00
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 13-16 van 16

  Pagina

  Bekende regio’s

  Bourgogne is verdeeld in vijf grote wijnregio's: Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise en Mâconnais. Elk van deze regio's heeft zijn eigen kenmerken en produceert wijnen met verschillende smaakprofielen. Chablis bijvoorbeeld, is beroemd om zijn minerale witte wijnen, terwijl de Côte de Nuits en de Côte de Beaune bekend staan om hun complexe, verfijnde rode wijnen.