Het verhaal van Bisci is een verhaal van toegeven aan een verlangen en daar iets heel moois van maken. Begin jaren zeventig volgden de broers Giuseppe en Pierino Bisci hun hart en kochten in de Marche een stuk grond van vijfentwintig hectare, om vervolgens op twintig hectare met wijnbouw te starten. Met hard werken en het raadplegen van de juiste mensen, hebben zij zich in een periode van vijftig jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende producenten van Verdicchio di Matelica DOC.
Volledig biologisch
Het landgoed van Bisci ligt in Matelica, tussen de provincies Macerata en Ancona. In de wijngaarden, die zich midden op een heuvel tussen 320 meter en 370 meter boven zeeniveau bevinden, wordt CCPB-gecertificeerd biologisch gewerkt. Van de twintig hectare wijngaarden is ruim zeventien hectare beplant met Verdicchio di Matelica en op de overige hectare zijn de rode druiven Sangiovese en Merlot aangeplant.
Tweede generatie
Mauro en Tito Bisci, de zonen van Giuseppe, zijn sinds enkele jaren de eigenaren van het bedrijf. Onder hun verantwoordelijkheid waait er een frisse wind door het bedrijf dat met het oog op de toekomst bezig is met ecologie, duurzaam onderhoud van de wijngaarden en innovaties in de kelders. Een en ander gaat in nauwe samenwerking met Aroldo Bellelli, de oenoloog die de ambitie van de Bisci-familie om de hoogste kwaliteit te produceren van harte onderschrijft.